Pozdravite želje v sebi!

Duhovna iskanja me vodijo k boljšemu poznavanju sebe, v raziskovanje sebe in s tem v iskrenost s seboj.Dovolim si hrepeneti po drugačnem življenju, po novem začetku, tudi po pustolovščinah. V preteklem obdobju sem želela in še želim opustiti vse, kar ni resnično, kar nisem jaz in si drznem pogledati kaj je na drugi strani. Predolgo nisem želela slišati hrepenenja v sebi, zaradi različnih vzorcev, ki so me bremenili, kot so: ne spodobi se, kaj pa misliš da boš pri teh letih itd…


Kot drobtinice sem tiho in neslišno zbirala svoja hrepenenja. Ampak pride čas, ko s pomočjo prakse joge odpreš vrata resnici in se ne zmoreš več utišati, ne zmoreš se več boriti z lastnimi hrepenenji. Izgubila sem boj s seboj, boj s tem, da bi prikrila, da ne bi čutila, da si ne bi želela, da ne bi zahtevala več.

Ko zaslišiš klic, ga ni mogoče več preslišati, ga ni mogoče utišati. Ko se je moj klic prebujal, so v mojo sredino prišli ljudje, ki si upajo živeti skladno z lastnimi željami, ki prisluhnejo sebi, ki si dovolijo živeti drugače kakor jaz. Intuicija je zatrepetala, um je utihnil in tako spet in spet…..


Med delavnico, ki sem jo pripravila za svoje učence joge, je dozorelo. Se je zgodilo! Kot da bi del starih struktur počil in bi se rodila nova jaz. Vsi predsodki, sramote, strahovi, pričakovanja, so odpadli.


Dojela sem, da gre le za občutke, ki mi preprečujejo živeti mene. Zakaj se zadržujem in se ne odprem življenju? Ker me je strah. Skozi življenje sem se preveč ukvarjala s strahovi, s preživetjem, z družbenimi normami, delovanjem kot sem bila naučena, namesto, da bi poslušala notranji klic, ki je govoril: pojdi tja, naredi to, opusti to, prenehaj, prični, živi, čuti……… itd…….


Spremenil se je moj odnos do materialnega. Uredila sem odnose z ljudmi v moji bližini. Predihala sem travme iz otroštva, predihala sem žalost, bolečino in občutke ločenosti. Pogovorila sem se s svojim egom. In takrat sem se osvobodila strahu in dvoma. Zdaj vem, vse to je proces, vsa bolečina je proces, tako imenovana transformacija.


In zdaj sem tu, kjer sem. Še vedno nimam vseh odgovorov in pomirjena sem s tem. Delam tisto, kar želim, živim tako kot sem želela in tako kot je ta trenutek zame prav. Dovolim si hrepeneti, potovati po poti želja, se veseliti novih izzivov življenja.


Kakšno pa je vaše dušno hrepenenje? Kaj vam pravi intuicija in ali jo še utišate, kako jo uspete utišati? Kaj ste pripravljeni izpustiti, zapustiti, odpustiti, spremeniti, da bi živeli kot želite? Odgovorite si na ta vprašanja in počakajte kaj se sproži znotraj vas. Morda vas ravno ta odgovor vodi k spremembi.


Ne bojmo se. Če ostaneš zvest samemu sebi in prisluhneš notranjim klicem, zares ugotoviš, da srce pozna vse skrivnosti in natančno pot kako naprej. In samo tvoje srce pozna tvojo pot, ne pustimo si tega vzeti.


Srečno v novem letu vam želim! In pozdravite želje v sebi, odprite se jim, ne utišajte jih!

Monika

#duhovnoiskanje #želje #raziskovanjesebe #joga