Ko se z jogo okrepimo, nas ničesar več ne more ustaviti na naši ustvarjalni poti

Praksa joge vpliva na naše čustvovanje, prinaša ravnovesje na telesnem, umskem in duhovnem nivoju. Če pogledamo le iz fizičnega vidika, nas malce nenavadni položaji v jogi silijo k drugačnemu razmišljanju in k drugačnemu občutku glede postavitve telesa.

Joga povečuje ustvarjalnost


To velja za pisanje, umetnost, glasbo ali katerokoli drugo ustvarjalno disciplino. Več kot boste vadili jogo, večkrat si boste dali priložnost zaupati svojemu telesu, večkrat boste poskusili nekaj novega in hkrati izstopili iz svojega območja udobja in poznanega. Tako bomo nehote pridobivali velik val kreativne energije, ker bomo s pomočjo joge prestopali v nek neznani svet.


Z dvigom zavesti preko prakse, dobimo drugačno perspektivo in to vpliva na ustvarjalnost.


Joga izboljša pozornost


Z vadbo joge se učimo pozornosti. Izvajanje asan, pranajam(dihalne tehnike) in ostalih tehnik joge zahteva pozornost in to pridobivamo z meditacijo. Skozi jogo ozavestimo pomembnost sinhronizacije diha in giba, kar prinaša v naše življenje jasnost in fokus. Vse to občutno vpliva na naše občutenje stresa, povečuje radost, spodbuja inovativno razmišljanje in ustvarjalne ideje.


Joga poživlja delovanje energijskega telesa


Vadba joge dobesedno očisti in odpre energijske kanale v telesu, s tem pa pridobimo večjo življenjsko moč in vitalnost. Poveča se kroženje krvi in prane (življenjske energije), kar ima močan učinek na možgane in srce. Redna joga praksa uravnava hormone, masira notranje organe, podpira delovanje čaker in tako poživlja delovanje energijskega sistema telesa.


Z jogo pridobimo večjo svobodo duha, kar vedno vodi k ustvarjalnosti. Večja kot je duhovna jasnost in radost, lažje naš duh premosti družbene omejitve in lažje se ustvarjalno izražamo.


Zaradi povečanega dotoka energije in prožnosti uma, v nas ustvarjalna sila vre kot hudournik.


Joga spremeni naš način pogleda na svet


Raziskave kažejo, da meditacija spremeni fizično strukturo možganov. Poveča delovanje možganov v frontalnem korteksu, ki je direktno povezan z osredotočenostjo, mirnostjo in koncentracijo.


Jogijske dihalne tehnike povečujejo število možganskih alfa valov, kar vodi v nižjo stopnjo stresa in višjo raven ustvarjalnosti.


Po določenem času praktikanti joge vedno dlje časa preživijo v stanju alfa in zato se izboljšuje tudi spomin in intuicija.


Z jogo odpiramo vrata navdihu