9 stvari, ki jih morate še danes vnesti v svoje življenje

Danes večinoma vsi živimo pod stresom. Strah, žalost, negativno razmišljanje nam škodujejo na več načinov. Če živimo na način, da ena negativna misel nadomesti drugo, resnično kmalu zapademo v občutek, da smo stisnjeni v kot, brez možnosti izhoda. Nihče ne si tega ne želi, vendar veliko ljudi ne ve kaj storiti glede tega.

Ko smo v stanju stresa, smo v stanju vojne. Zmanjša se delovanje možganov in se poveča nivo kortizola in adrenalina. Pojavijo simptomi kot so anksioznost, nemir, povišan utrip srca, znojenje, poslabša se delovanje prebavnega sistema. Na dolgi rok se povečuje tveganje za bolezni srca, povišan krvni pritisk, imunski sistem slabi, povečuje se tveganje za nastanek različnih vrst raka itd…

Kako si pomagati v takih situacijah, kako se izogniti stresu? Zavedati se moramo, da ne nič ne gre na hitro in da rešitve v smislu 7 dni do stanja brez stresa ne obstajajo.

Postopno uvedimo v svoje življenje naslednje:

1. MEDITACIJA

Meditacija pomaga utišati um. Ko je um pomirjen, je umirjeno telo in se lahko samozdravi. Zakaj torej meditacija:

  • Z meditacijo negujemo svoje srce. Ljubezen je eden od glavnih področij življenja, kjer iščemo izpolnitev. Ljubezen nam daje občutek varnosti in stabilnosti. Za razvoj zdravih, ljubečih odnosov z drugimi, moramo prvotno razviti ljubezen do samega sebe. To lahko storimo z meditacijo, sočutjem in empatijo.

  • Meditacija neguje um. Z meditacijo si razjasnimo pojme kaj za nas osebno pomeni biti uspešen, ali je to res le denar in položaj. Meditacija nam pomaga izkoristiti svojo ustvarjalnost, spoznanja, domišljijo, navdih in intuicijo, razvija samozavest, da pogumneje stopimo po svoji osebni poti k uspehu.

  • Meditacija neguje duha. Preko meditacije se dnevno povezujemo z duhovnim svetom. S pomočjo meditacije razvijamo višjo stopnjo zavesti. Znamo si odgovoriti na vprašanja kot so: Kaj je smisel mojega obstoja? Ali obstaja višja sila? Ali je del nas, ki je nesmrten?

2. PRAVILNO DIHANJE IN PREPROGRAMIRANJE UMA

Odpravimo plitko in površno dihanje. Dihajmo trebušno, ponavljajmo svojo mantro in na ta način znižujemo srčni utrip. S pozitivno naravnano mantro se preprogramiramo, nadomestimo negativno razmišljanje. Sprejmimo sebe, svoje telo, svoje življenje. Povežimo se z karmično umeščenostjo, da smo na tem svetu ob pravem času, s pravimi ljudmi, v pravem telesu.

3. JOGA

Vključite vadbo joge v svoj urnik. Se vam zdi, da ste preveč nestrpni za jogo, da je joga prepočasna? Ravno zato, ker vaš um potrebuje mir in potrpežljivost, vas vodi stran od miru in menite, da vam joga ni všeč.

Stres in napetosti krčijo naše telo, mišice so vedno bolj zakrčene, telo se zapira, okostje je neprožno. Mišice postajajo neodzivne in čez nekaj časa jih ne moremo več iztegniti, zmanjša se pretok energije, začnejo se vnetni procesi. Z jogo vplivamo na celotno telo, da se zmehča, da sprosti napetosti znotraj nas. Ko z vadbo joge mehčamo in raztezamo telo, se to mehča in sprošča naš um. Z jogo se učimo zavedanja sebe in svojega telesa, kar se nato preslika v vsakdanje življenje, ki se ga začnemo bolj zavedati.

4. VZEMITE SI ČAS ZA TISTE AKTIVNOSTI, KI VAS VESELIJO

Poglejte svoj najljubši film, privoščite si kopel, večerjo s prijatelji, preberite knjigo, vzemite si čas za pogovor z mamo, bratom, prijatelji, crkljajte se s hišnimi ljubljenčki.

5. NAUČITE SE RAVNATI S SEBOJ V STANJU STRESA

Naučite se tehnik, kjer prepoznate svoje stanje stresa in se ga naučite obvladovati. Naučiti se obvladovati svoj stre