VSE JE ZA NEKAJ DOBRO

Zlomljeno srce; naše srce se mora zlomiti vsake toliko časa. Le tako rastemo in zorimo. Če naše srce nikoli ne zakrvavi, če nikoli ne boli, če nikoli nismo potovali do pekla in nazaj, potem nismo zares živeli.

Če se srce ne zlomi, nikoli ne izveš kako je iti do roba, pogledati čez, se predati in pazljivo stopiti korak nazaj. Ne moreš vedeti…

Kadar srce krvavi, se v nas prebudijo občutki, da ne moremo več. In naenkrat…. se razpoka na srcu odpre….

Bolečnino fizično čutimo znotraj prsi. V srcu nastane eksplozija, mislimo da ne bomo preživeli, pa vendarle preživimo. Bog, Vesolje, Stvarnik, Univerzum ali kakorkoli že poimenujemo, nam nikoli ne naloži več kot zmoremo.

In ko se eksplozija umiri, se zgodi…. v srce začne pronicati svetloba, dih se umiri, srce se začne celiti.

Srce je krhko z razlogom, zlom se mora zgoditi vsake toliko časa, da rastemo in se naučimo kako ljubiti še močneje.

Vsi doživljamo to bolečino vsake toliko časa. Le tragedija naredi bojevnike, prinašalce nove luči. Skozi svojo bolečino lahko postanemo pot tudi za druge, ker jim s svojo zgodbo pokažemo kako stopiti na svetlobo.

Nihče nas ne more zaščititi pred bolečino. Tudi z življenjem v samoti se ne bomo zaščitili pred bolečino.

Ljudje moramo ljubiti, zato smo ustvarjeni. Na tem svetu smo zato, da čutimo, dajemo in sprejemamo ljubezen. In ko se zgodi, da je se srce zlomi, je izdano, zboli, se prepustimo, ne upirajmo se, zavedajmo se da vse mine, tudi bolečina in da lahko preživimo veliko več kot mislimo.

Kaj lahko storimo?

1. Naučimo se ljubiti sebe

Ko se počutimo izdane, zavržene, pozabljene, je najslabše, da zavržemo sebe. Poiščimo stik s seboj, ljubimo se.

Vzemimo najljubšo sliko iz otroštva in jo poglejmo. Začutimo kako ljubki smo bili in to ljubezen prenesimo v ta trenutek. Poiščimo kvalitete v sebi in jih zapišimo in ponavljajmo. . Napišimo si listke, ponavljajmo mantro. Izvajajmo veliko joge, pojdimo v stik s seboj. Dihajmo…

Ljubiti sebe je odločitev, ki jo moramo sprejeti. Sami sebi smo najboljši zdravilec. Namesto, da razmišljamo kako slabi smo, kako nas nihče noče, kako je kdo drugi boljši, začnimo razmišljati koliko dobrega imamo v sebi.

Vsi poznamo pregovor: Najprej moraš ljubiti sebe, da lahko ljubiš drugega.

2. Odpustimo si in se sprejmimo