Notranji kritik

Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi ipd.... S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Tako notranji kritik pridobi veliko moč in premaga bojevnika v nas.


Pa vendar je vsakdo izmed nas enkraten in neprecenljiv, pomemben, ne glede na življenjske dosežke in predstave, ki jih ima o sebi.

Utišaj notranjega kritika z afirmacijami:

"Globoko sprejemam in cenim samega sebe."

"Odpuščam si za vse svoje nepopolnosti, ki sem jih storil, jih počnem in jih bom počel v bodoče."

"Samega sebe imam brezpogojno rad."

"Vreden sem, da ljubim in sem ljubljen."

"Rad imam vse dele svojega telesa."

"V življenju delam najbolje kot zmorem in to je dovolj dobro."

"Zaslužim si biti srečen."

"Zaslužim si ljubiti samega sebe."

Čeprav ima lahko notranji kritik destruktiven vpliv na nas, ga potrebujemo. Predstavlja pomemben del naših psihičnih struktur in naša naloga ni, da ga uničimo, ampak da ga postopoma kultiviramo in ga iz sovražnika spremenimo v zaveznika, ki nas spremlja in spodbuja na poti osebne rasti in razvoja. To je namreč njegova osnovna naloga! Ko z njim vzpostavimo zavesten kontakt, naredimo prvi korak v tej smeri.

Preko joge se povezujem s seboj, prepoznavam vzorce in jih s pomočjo različnih tehnik presegam. Počasi in vztrajno. Enega za drugim. Včasih je prijetno, včasih je boleče. To je življenje in to je joga....

Namaste.

Monika

Delno povzeto iz literature Karmične diagnostike.

#notranjikritik #ljubitisebe #afirmacije