Vsak učenec je svoj svet

Joga naplavi na površino vse, kar smo si sami naložili, vse kar so nam naložili drugi in vse, kar smo poskušali skriti pred drugimi in celo pred seboj.

  • Ste pripravljeni prevzeti odgovornosti za svoja dejanja?

  • Si želite ozdraviti rane iz preteklost?

  • Ste pripravljeni spreminjati svoja prepričanja ali se raje trdno oklepate ega in svojega »prav«?

  • Ali vas vaš notranji glas opozarja, da želite živeti drugačno življenje, življenje brez pometanja stvari pod preprogo?

  • Ste se pripravljeni odpovedati plastem oznak, ki ste si jih nadeli ali so vam jih nadeli drugi?

Vsi ti procesi se začnejo, ko začnete z izvajanjem joge.


Z redno prakso joge pridobimo mišice, bolj gibljivo telo, več moči. Na reklamnih letakih le redko piše, da je joga pot k našemu pravemu, avtentičnemu jaz-u.


Kakšna je transformativna moč joge?

Pri jogi, kot z obkladkom na rano, zdravimo telo in dušo. Stres in napetost se zadržujeta v telesu. Ko odpiramo telo, odpremo vse tiste prostorčke, kjer se stres običajno nahaja, ga predihamo in takrat se naše telo sprosti, naša čustva se sprostijo. Nismo več jezni, napeti, žalostni, ne čutimo strahu itd.… Joga nam ponuja neverjetne možnosti za celjenje čustvenih ran. Zaceliti rane je naša odločitev, naša izbira.


Kot učitelj joge, sem priča neverjetnemu potovanju učencev.


Obstajajo učenci, ki niso pripravljeni na raziskovanje v jogi, ki vedno najdejo izgovor in razlog da prenehajo s prakso. Obstajajo tisti, ki si samo delno dovolijo odpirati vrata znotraj sebe.


Vendar pa obstajajo tudi tisti učenci, ki so odločeni in so se pripravljeni podati na pot k sebi. Velikokrat se tega ne zavedajo, vendar so pripravljeni. Najdejo moč za jogo, čas za jogo, potujejo v pozabljene plasti sebe.


Duhovna rast je velikokrat neprijetna, potrebno je veliko poguma, vendar si želijo več, nekaj jih vleče naprej. In zato se vračajo na blazino. Pozorno dihajo, mirno in zbrano izvajajo asane in druge, težje, tehnike joge. Opazim iskrice in razburjenje v njihovih očeh, vidim kako na življenje začnejo gledati z drugega zornega kota, kako postajajo bolj polni, srečni, iščejo nove, njim ljubše poti v življenju… in se začnejo sprejemati in imeti radi.


Torej, če ste pripravljeni na najbolj zanimivo in izzivov polno potovanje, poiščite pravega učitelja zase in začnite.


Namaste,

Monika

#transformacija #močjoge #učenec