Odločila sem se za LJUBEZEN!

Sem kapha tip. Nisem ravno stereotip učiteljica joge. Nikoli se nisem obravnavala kot lepotico, pa vendarle se zdaj dojemam kot lepega človeka..


Grozljivo je, koliko ljudi dandanes trpi zaradi »neustreznosti« telesa, ne glede na to kako izgledajo.

Cilj lepotne industrije je, da nam vzbudi občutek: «Nisem dovolj dobra, nisem dovolj lepa.«

Želja, da bi poučevala jogo je bila moj osebni izziv, izziv za dojemanje lastne samopodobe. Televizija, časopisi, filmski zvezdnice… Ostali učitelji joge so prav drobižkasti v primerjavi z mano. Prav ta moja različnost od trenutno modernega, me je dolgo odvračala od tega, da bi se začela ukvarjati s poučevanjem joge. Bila sem negotova, ker sem menila da nimam idealnega telesa za učitelja joge.

Vendar pa sem skozi lastno prakso ugotovila, da sistem joge nima nikakršne povezave z idealnim telesom. Da je sistem joge prilagojen vsem ljudem, ne glede na obliko telesa, velikost, spol, leta ali raso. In to mi je dalo novega poleta.

Ugotovila sem, da mi ni potrebno biti žrtev modnih usmeritev, da sem lahko vseeno svobodna in svoja. Da je večina fotografij mičnih lepotic močno retuširanih in da so v letakih in ostalih medijih velikokrat upodobljene manekenke, ki so celo pod mejo zdrave teže.

In nato sem se vprašala ali bom še dovoljevala da te nerealne podobe žensk krojijo moje lastno mnenje o meni? Odločila sem se za sprejemanje sebe in za razmišljanje, ki me bo osvobajalo in ne omejevalo. Odločila sem se za LJUBEZEN.

Prenehala sem se nenehno ukvarjati z lastno težo, z nezdravimi dietami. Postavila sem si realne cilje, začela sem se prehranjevati na način, ki ustreza mojemu telesu. Prenehala sem se kaznovati z dietami, da bi bila takšna kot so drugi, da bi ustrezala standardom, ki jih je nekdo predpisal…

Odločila sem se postati svoja, postati Monika. Samo to. Hočem biti močna in stabilna in najpomembnejše - hočem biti zdrava.

Ponosna sem da sem natančno takšna kot sem in da na ta način pokažem drugim ljudem da ni »idealnih« in »napačnih« teles. In da tekmovanje med lepimi in grdimi, med čudovitimi in groznimi telesi zame ne obstaja.

Torej, ko se pogledam v ogledalo in vidim svoje obline, si mislim, ja zmagala sem…

Ko izvajam jogo in sem močna, pri čemer mi pomagajo moja močna stegna, si mislim, ja zmagala sem…

In ko se postavim pred fotoaparat, se ne skrivam več in nočem postati nekdo drug in si mislim, ja zmagala sem….

Zavedam se da je resnična lepota nekje drugje, zato vidim toliko lepote v ljudeh. In takrat VEM - ja zmagala sem!

Kmalu sledijo predavanja o spremembi samopodobe, o preprogramiranju in o zdravi, uravnoteženi prehrani.

#samosprejemanje #sprejemanjetelesa #ljubitisebe