Reiki

Reiki je japonska beseda, ki pomeni Univerzalno življenjsko energijo.

 

Vsako živo bitje je torej v povezavi z Reikijem, rečemo lahko, da smo vsi iz njega narejeni.

 

Havajo Takata, ki je Reiki prinesla na Zahod, ga je imenovala tudi Božja moč, Kozmična energija, Univerzalna življenjska sila, Eterični valovi, Prana... Ko je hotela svojim učencem na preprost način razložiti njegovo delovanje, ga je primerjala z radijskimi valovi - ti so ves čas prisotni, vendar jih ne opazimo, dokler ne prižgemo sprejemnika.

 

Reiki je torej prisoten vsepovsod okoli nas, vendar se ga ne zavedamo, dokler se mu ne naučimo odpreti in ga spustiti skozi svoje telo. Reiki se v telesu pretvori v zdravilno energijo, tako kot se radijski valovi znotraj sprejemnika pretvorijo v zvoke.

 

Na voljo je vsakem živem bitju, ki se zanj odloči in se prepusti njegovem blagodejnem delovanju, ne glede na njegovo vero, prepričanja ali življenjsko filozofijo.

 

Pri zdravljenju z reikijem nismo zdravitelji mi, ampak sam Reiki. Naše telo je samo kanal za pretok te življenjske sile. Energija ima sama razum, ki daleč presega človeškega in sama najde pot tja, kamor mora iti. Ne prihaja iz zdravilca ali iz njegove avre, temeveč iz življenjskega vira, božanskega vira.

 

Kadar reikiramo sebe, se prepustimo zdravilnim učinkom in dovolimo svojemu telesu, da se na nezavednih ravneh odloči, kaj bo naredilo s prejeto energijo. Tu ne gre za mentalne odločitve, ampak za tiste, ki se zgodijo globoko znotraj nas. Naša ''notranja modrost'' se odloči, ali bo sprejela Reiki, koliko ga potrebuje, kam bo energija stekla in kje je najbolj potrebna.

 

Kadar reikiramo druge ljudi, je zdravilec Reiki, mi smo samo posredniki. Mi na to, kako bo potekalo zdravljenje, nimamo nobenega vpliva. Reiki samodejno teče tam, kjer je to najbolj potrebno in če ga izvajamo pravilno, celostno, raztaplja vzroke težav in zdravi na najglobljih ravneh. 

 

Najlažje pa si na vprašanje ''Kaj je Reiki?'' odgovorimo, če se prepustimo tretmaju ali se udeležimo tečaja oz. inicijacije.

 

Pretok Reikija bi lahko opisali kot stanje globokega notranjega miru, usklajenosti s sabo in okoljem, notranje sreče in zadovoljstva, odsotnosti strahu, skrbi, bolečine. Lahko bi rekli, da smo, ko delamo Reiki, bolj sočutni do drugih, čutimo več ljubezni in smo bolj sprejemljivi in razumevajoči. Reiki je torej vse to in še veliko več. To ''več'' pa vsak reikist začuti nekje znotraj sebe in tega se ne da opisati z besedami.

 

Reiki lajša bolečine, pospešuje proces zdravljenja, sprošča in uravnava čakre in energijo avre reikiranega.

 

Reiki je v celoti pozitivno naravnan in nikdar ne more škoditi nobenemu živemu bitju, pa naj bo v takšem ali drugačnem stanju.

 

Za koga je reiki primeren?

Reiki je uporabenza vsakogar, ne glede na to, ali je mlad, star ali krhkega zdravja. Na zdravljenje z reikijem se dobro odzivajo tako starejši, kot otroci in dojenčki, kot tudi domče živali in rastline. 

 

Reiki pomaga vsem bitjem, ki so bolna, čustveno obremenjena ali pa jih kaj boli. Zdravega človeka lai žival reiki sprošča in pomlaja. 

 

Ustrezni položaji dlani uravnovesijo levo in desno možgansko poloblo ter vse čakre in energetsko polje, ter čistijo in krepijo pretok življenjske energije "ki".

 

Načela Reikija:

  • Samo za danes: ZAHVALI SE ZA SVOJE BLAGOSLOVE.

  • Samo za danes: NE JEZI SE.

  • Samo za danes: NE DELAJ SI SKRBI.

  • Samo za danes: POŠTENO BOM OPRAVIL SVOJE DELO.

  • Samo za danes: PRIJAZEN BOM DO BLIŽNJEGA IN VSAKEGA ŽIVEGA BITJA.

  • Samo za danes: SPOŠTUJ ENOST VSEGA ŽIVEGA.

 

 

Predvsem pa je Reiki metoda za osebnostno in duhovno rast in da si z njim pomagamo na poti uresničevanja svojih potencialov.